Mozartova čarobna piščal

Ponedeljek, 12. september 2016
Dvorana Union ob 17.00
Maribor

 

THE CLASSIC BUSKERS

Spored
Mozartova čarobna piščal

 

Klasičnoglasbene priredbe ansambla The Classic Buskers spremlja opozorilo: ni prav nobenih dolgočasnih vložkov! Mozartova čarobna piščal je popolnoma nova predstava, ki so jo prosto po Mozartovi brezčasni umetnini Čarobna piščal pripravili inventiven dvojec in čarovnik Neil Henry. Domiselna izvedba poudarjeno izpostavlja tako zabavne kot tudi čarobne aspekte Mozartove spevoigre in vsebuje na videz nemogoče trike in iluzije.
Virtuozni flavtist Michael Copley igra na številnih flavtah, panovi piščali in trstenkah vseh vrst, karizmatični in vsestranski Ian Moore pa preseneča na svoji klavirski harmoniki. Glasbenika bosta pokazala, kar najbolje znata: predstavo s številnimi vizualnimi šalami in s sodelovanjem občinstva, kar bo nekaterim omogočilo novo glasbeno izkušnjo, drugim pa prijeten uvod v radosti klasične glasbe.

Predstava vsebuje znamenito pesem »Das Klinget So Herrlich«, ki jo bodo otroci iz občinstva pobližje spoznali v zboru z zvončki. Slišali boste tudi slavno arijo Kraljice noči v preobleki, ki je prav gotovo ne boste nikoli pozabili!