Josef Wagner, basbariton

Josef Wagner se je rodil leta 1975 v Spodnji Avstriji. Študiral je petje na Univerzi za glasbo in gledališče na Dunaju pod mentorstvom Kurta Equluza in Roberta Holla. Udeležil se je mojstrskih tečajev pod vodstvom Paula Esswooda, Walterja Berryja in Christe Ludwig. Trenutno poglablja svoje znanje pod okriljem prof. Wicusa Slabberta. Po debiju v vlogi Dona Alfonsa in Dulcamare je postal član ansambla Dunajske ljudske opere, kjer je širil svoj repertoar.

Gostovanja so ga med drugim vodila v München, Bern, Ženevo, Marseille, Dijon, Nantes, Antwerpen, na Dunaj, v Tel Aviv in na Japonsko. Nastopil je v številnih različnih vlogah. Leta 2006 je debitiral na Salzburškem festivalu z vlogo Dona Cassandra v Mozartovi operi Preprosta prevara, poleti 2011 pa je požel številne dobre kritike za vlogo Dona Giovannija na Festivalu St. Margarethen.

Nastopa tudi kot koncertni pevec, njegov repertoar pa sega od baroka do sodobnih del (pod taktirko dirigentov Tona Koopmana, Dennisa Russla Daviesa in Nikolausa Harnoncourta).

Koncert

Popotovanje
11. 9. 2016