Günter Neuhold, dirigent

Günter Neuhold, ki se je rodil v Gradcu, se lahko pohvali z izjemno bogato operno in orkestrsko dirigentsko kariero. V letih 1972–1980 je bil angažiran v številnih nemških opernih hišah, obdobje pa je zaključil kot prvi dirigent oper v Hannovru in Dortmundu.

V letih 1981–1986 je bil glasbeni direktor v gledališču Regio v Parmi, kjer je večino časa posvetil Verdijevim operam, ter šef dirigent Simfoničnega orkestra Artura Toscaninija. V letih 1986–1990 je bil šef dirigent in glasbeni direktor Flamskega kraljevega filharmoničnega orkestra iz Antwerpna, kjer je dosegel mednarodni ugled in se podal na turneje v Nemčijo, Italijo, Veliko Britanijo in Francijo. Günter Neuhold je bil od leta 1989 do leta 1995 generalni glasbeni direktor Državnega gledališča iz Karlsruheja, v letih 1995–2002 pa generalni glasbeni direktor in umetniški vodja gledališča v Bremnu. Od leta 2008 do leta 2014 je bil šef dirigent in glasbeni direktor Simfoničnega orkestra Bilbao. 

Poleg stalnih angažmajev je dirigiral tudi Dunajskim filharmonikom, Dunajskim simfonikom, Državni kapeli iz Dresdna in orkestru Philharmonia, Nacionalnemu francoskemu orkestru, orkestru Zahodnonemškega radia iz Kölna, orkestru Srednjenemškega radia iz Leipziga, orkestrom Severnonemškega radia iz Hamburga in Hannovra, Jugozahodnega radia Baden Baden, Južnonemškega radia iz Stuttgarta, Radijskemu simfoničnemu orkestru iz Berlina, Madžarskemu narodnemu simfoničnemu orkestru iz Budimpešte ter tako rekoč vsem vodilnim italijanskim, francoskim in španskim orkestrom ter številnim azijskim, ameriškim, avstralskim in novozelandskim orkestrom in številnim uglednim opernim hišam v Evropi in po svetu. 

Koncert

Zaključni koncert
15. 9. 2016