Christian Schmidt, klavir

Christian Schmidt se je rodil in je odrasel v Gradcu, kjer živi še danes. Njegove klavirske interpretacije zaznamujejo njegove osebnostne lastnosti: neposrednost, čutnost, senzibilnost in iskrenost. Njegov repertoar zajema tako velike klasične mojstrovine kot rock in jazz ter alternativne sodobne zvrsti. Nastopa kot solist, v klavirskem triu in v večjih zasedbah.

Študij klavirja je opravil na glasbenih univerzah v Gradcu, na Dunaju in v Freiburgu, med drugim pri Sebastianu Bendi, Markusu Schirmerju, Elzi Kolodin in Rudolfu Kehrerju. 

Koncertno diplomo je opravil z odliko. Podiplomski študij je nadaljeval s svojim triom Trioskop v mojstrskem razredu Tria Altenberg. Sodeloval je v mojstrskih razredih pri Paulu Badura-Skodi, Paulu Guldi, Erichu Hoebarthu, Triu Fontenay in pri članih Haaškega kvarteta. Imel je več mednarodnih nastopov v okviru glasbenih festivalov v Vidmu in Berlinu, kot solist pa je nastopil v okviru Jeunesse Musicale, v Dunajski koncertni hiši in že večkrat z Graškimi simfoniki v dvorani graškega Kongresa.

Je utemeljitelj in vodja uspešnega koncertnega cikla Graški glasbeni večeri v komorni dvorani graškega Kongresa.

Koncert

Popotovanje
11. 9. 2016