Arcangelo

Arcangelo je ena vodilnih britanskih komornoorkestrskih zasedb. Glasbeniki pod vodstvom ustanovitelja ter umetniškega vodje in dirigenta Jonathana Cohena so izjemni tako na zgodovinskih kot tudi modernih inštrumentih. Vsi člani so predani idealu komorne glasbe. Orkester Arcangelo tako vedno pritegne v svoje vrste izjemen nabor izvajalcev, ki že imajo cvetoče solistične kariere in tudi kariere v komornih zasedbah. Njegov repertoar zajema predvsem dela baroka in klasicizma, veliko uspeha pa žanje tudi z repertoarjem poznejših obdobij.

Orkester je takoj po ustanovitvi leta 2010 s svojim zanosom in energijo prodrl na glasbeno sceno ter že prejel številna povabila na največje festivale in koncertne dvorane v Evropi in Ameriki. Nazadnje, februarja 2016, je skupina gostovala v operni hiši v Oslu in züriški dvorani Tonhalle. Z mlado norveško violinistko Vildo Frang so glasbeniki izvedli Mozartov violinski koncert, kar je švicarski časopis Neue Zücher Zinder opisal kot »idealni orkester [za izvajanje] Mozarta«. 

Arcangelo je prejel številne dobre kritike za zgoščenke, ki jih je posnel. Debitantski album, ki so ga člani izdali leta 2011 za založbo Hyperion Records in na katerem so posnete Porporove kantate z zvezdniškim kontratenorjem Iestynom Daviesom, je požel velik uspeh. Zgoščenka arij z Matthewom Rosom je bila nominirana za mednarodno operno nagrado 2016. Posnetek Bachovega violinskega koncerta z Alino Ibragimovo je bil novembra 2015 izbran za Classic FM Drive Time Album in posnetek meseca revije BBC Music.

Arcangelo bo od junija 2016 rezidenčni orkester londonske dvorane Wigmore. 

Koncert

Otvoritev: VIHAR IN ZALET
6. 9. 2016