FESTIVAL MED OTROKI

(september 2016, različne lokacije)

Letos se bo Festival Maribor podal tudi med otroke. K temu koraku nas je pripeljalo razmišljanje o mestu otroka v klasičnoglasbeni koncertni kulturi. Po eni strani si prizadevamo za njegovo zgodnjo vključitev v svet klasične glasbe, po drugi strani pa ostaja otrok iz te »visoke« kulture, rezervirane za odrasle, praktično izključen. To pa ima za posledico še nadaljnji problem – izločitev družin z otroki iz koncertnega utripa mesta.

Zato smo na Festivalu Maribor 2016 otroka vtihotapili praktično povsod ter s tem ne le obarvali programsko nit festivala, temveč tudi izoblikovali program, ki bo omogočal udeležbo celotni družini in poskrbel za obilje zabave.

V prijetnih in udobnih prostorih Vetrinjskega dvora in v dvorani Union bodo dobrodošli otroci vseh starosti. Dojenčkom (z njihovimi mamami in očeti) bo namenjen poseben mali klavirski koncert. Za mlajše otroke bodo pripravljene cel teden trajajoče ustvarjalne delavnice, na katerih bodo lahko spoznavali glasbila, skupaj s svojimi starši pa bodo lahko ob zaključku tega cikla prisluhnili tudi prijetnemu komornemu koncertu. Starejši otroci in mladina se bodo lahko potopili tudi v glasbeni svet pravljic na posebej zanje pripravljeni matineji kvinteta Calefax ter se skupaj z odraslimi zabavali na predstavi The Classic Buskers.

Program sklopa Festival Maribor med otroki nastaja v koprodukciji s Konservatorijem za glasbo in balet Maribor in v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

PRAVLJICE

Četrtek, 8. september 2016
Dvorana Union ob 11.00
Maribor

(Matineja z moderatorjem za otroke.)

KONCERT ZA DOJENČKE

Sobota, 10. september 2016
Vetrinjski dvor ob 10.00
Maribor

MOZARTOVA ČAROBNA PIŠČAL

Ponedeljek, 12. september 2016
Dvorana Union ob 17.00
Maribor

(Tudi del glavnega programa.)

GLASBENE DELAVNICE ZA OTROKE

Ponedeljek, 12. sept. – petek, 16. sept. 2016
Vetrinjski dvor ob 10.00
Maribor

ZAKLJUČNI KONCERT Festivala Maribor med otroki

Sobota, 17. september 2016
Vetrinjski dvor ob 11.00
Maribor